Dzień Gofra u Smerfów
25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra.
 
 
Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii to znane i uwielbiane są już na całym świecie.

Przedszkolaki z grupy Smerfy już od samego rana czekały z niecierpliwością, kiedy będą mogły rozpocząć przygotowywać te smakołyki, na samą myśl wszystkim ciekła ślinka.

Przy okazji podłączenia gofrownicy oraz miksera, zostały omówione zasady obowiązujące podczas korzystania z urzadzeń elekrycznych.

Po zapoznaniu się z tajemną recepturą, starszaki przystąpiły do dzieła: mleko, jajka, cukier, mąka i odrobina magicznej przyprawy...
 
 
 
Jesteśmy bardzo rozsądni i z urządzeń elektrycznych korzystamy zawsze pod opieką dorosłych.
 
 
....mieszamy, mieszamy z pomocą robota elektrycznego i ciasto gotowe!

Teraz tylko odrobina cierpliwości i nasze pyszności gotowe!

Nasze samodzielnie przygotowane smerfne gofry, z cukrem pudrem lub owocami.
 
 
Każdy posiada swoja własną kompozycję ale wszystkie są równie pyszne.
 
 
Ach co to był za słodki dzień!